A kazahok visszavágnak Boratért

Gazdaság
Kazahsztán felálltja a Kazahsztán Információs Szolgálatot, hogy helyreállítsa azokat a károkat, amelyeket a Borat című film okozott az országimázsban.

A közép-ázsiai ország vezetői nagyon mérgesek, hogy a Sacha Baron Cohen készítette film olyan portrét fest Kazahsztánról, amely szerint a kazahok elmaradott, antiszemitizmustól elvakult, civilizálatlan emberek. A vígjáték egy kazah tévériporterről – Boratról – szól, aki az Egyesült Államokba utazhat. A civilizációban azonban kiderül, fogalma sincs, hogy kell használni a WC-t, lenézi a fogyatékosokat, minden lelkiismeret-furdalás nélkül gázolna halálra cigányokat, alakváltoztató gyilkosoknak tartja a zsidókat, s hazájában irtják a homoszexuálisokat. Az már csak hab a tortán, hogy a testvérével él nemi életet, s anyaszült meztelenül rohangál a szállodában. „A bizottságot azért alakítottuk meg, hogy ügyeljen a nemzetközi imázsunkra” – mondta a kazah külügyi szóvivő, Ilyas Omarov.


A Boratban elhangzik az is, hogy egy ENSZ felmérés szerint Kazahsztán a 98. leghumorosabb – vagyis az egyik leghumortalanabb – ország a világon. Ha sok mindenben túloztak is a közép-ázsiai országgal kapcsolatban a film készítői, ebben az egyben talán igazuk lehetett. AS Network

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
09:03
Gazdaság

Egyre több pénzt keresünk

A bruttó és a nettó keresetek júliusban egyaránt 13,1 százalékkal, az év első hét hónapjában pedig 12,6 százalékkal nőttek a KSH adatai alapján.
Világgazdaság Piactér