Április elején ér vízválasztóhoz az OTP

Gazdaság
A rövid és az ellentétes hosszú távú trend találkozása okozhat izgalmakat a Mol- részvény esetében, az OTP-nél nagy változás egyelőre nem valószínű.

A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX az elmúlt időben többször is igyekezett ugyan elhagyni egy emelkedő ék alakzatot, de nem sikerült. A november óta eltelt három-négy hónap árfolyammozgása továbbra is egy ilyen alakzatban tartja a jegyzés rajzolatát. A kurzus február jó részét kívülről, az alakzat alsó határoló vonalához tapadva töltötte. A pénteki kereskedésben sikerült felette – újra az ék területén belül – zárnia, ahol azonban rögtön el is akadt a január 13. óta tartó csökkenő trend vonalában. Ha sikerül ezen átlépni, akkor a felső határoló vonal közelébe történő emelkedésre nyílhat tér, 24 470 pont közelébe. Ellenkező esetben a jegyzés ismét tesztelheti a 22 540 pont közelében lévő támaszszintet. Maga az emelkedő ék formáció egyébként negatív jel a jövőbeni árfolyamalakulásra nézve.


A Mol-részvények jegyzésének rajzolatát a 2015 áprilisában indult csökkenő trend, illetve az idén január 21. óta tartó emelkedő trend határozza meg. Az utóbbi napokban a jóval hosszabb távú csökkenő trend „nyomta” a kurzust a rövidebb emelkedőhöz. Ha az emelkedő trend törne meg, akkor a jegyzés várhatóan a 13 600 forint közelében lévő támaszszinthez esne vissza. Ennek letörése tenné egészen egyértelművé az emelkedő trend megtörését. Ha az árfolyamnak sikerül a csökkenő trend fölé emelkednie, akkor a következő akadály a 14 240 forntnál húzódó ellenállás lehet. Jelentősebb emelkedésre inkább csak azt követően nyílhat tér.


Az OTP Bank részvényeinek árfolyama az utóbbi hetekben egyértelműen elhagyta ugyan a vészt jósló nagyméretű háromszög területét, azonban november vége óta nem tudja érdemben átlépni a 6115 forintnál lévő ellenállást. A jegyzés emelkedését továbbra is a szeptember vége óta tartó emelkedő trend támogatja, azonban január közepe óta kialakult egy olyan is, amely a jegyzést lefelé tereli. Az árfolyam jelenleg ennek a kettőnek a fokozódó szorításában mozog. A két trendvonal április elején metszi egymást, legkésőbb akkor tehát a kurzus határozottabb irány fog venni, jelenleg azonban nem egyértelmű, mi lehet az az irány. Fölfelé történő kilépés esetén a 6282 forintos csúcs lehet a következő akadály, míg lefelé az 5662 forint közelében húzódó támasz következhet.


A Richter részvényeinek jegyzése csökkenő ék alakzatban mozog, ami pozitív előjel. Jelenleg az ék felső szélének közelébe is elért, annak közelben húzódik az 5250 forintos ellenállás is. A kurzus az emelkedés során rést is hagyott, amelyet mérési résnek is tekinthetünk, amennyiben az árfolyam azt a következő napokban nem tölti be. Ebben ez esetben az emelkedés 5385 forint közelébe folytatódhat, mellyel a kurzus ismét a fentebb említett ellenállási szint felé emelkedne. Így pedig ismét az 5600-5700 forintos árfolyam elérésére nyílhatna tér. Ha azonban a rés betöltődik, akkor a jegyzés az ék területén belül maradva megközelítheti ismét a 2015 januárja óta tartó emelkedő trend vonalát 4780 forint közelében, és ha a trend nem törik meg, onnan egy W alakzattal fordulhatna ismét az emelkedés irányába.


A Magyar Telekom jegyzése a 386 forintos árfolyamszintről emelkedésnek indult, és mind egy rövidebb, mind egy hosszabb csökkenő trend alól kijött. Emellett a 418 forintos ellenállást is átlépte. 415–417 forint között egy mérési rés maradt, ennek alapján a 444 forintos szint adható meg az emelkedés célárául. A cél elérése útjában a 404 forintos ellenállás átlépése képez akadályt.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
Világgazdaság Piactér