Az infláció hamarosan 5 százalék alá csökken

Gazdaság | Gazdaságpolitika
Orbán Viktor szerint az elkövetkező években el lehet érni a 7 százalékos gazdasági növekedést. Járai Zsigmond arra számít, hogy júniusra 5 százalék alá csökken a 12 havi infláció. Szerinte nincs szükség a jelenleginél erősebb forintra. A Gazdasági Tanács tegnapi ülésén nagy volt az egyetértés ezekben a megállapításokban. Ugyanakkor nem tudtak megállapodni a külföldieknek kiadható munkavállalási engedélyek számáról - Matolcsy György gazdasági miniszter dönthet a kérdésben.

2,9 százalékos államháztartási hiánnyal számolnak

Magyarország EDP-jelentése 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 67,4 százalékos államadóssággal számol 2020-ra.

Munkahelymegtartó bértámogatást szorgalmaz az MKIK

Az MKIK ágazati szintű munkacsoportokat állított fel a kereskedelem, logisztika, élelmiszergazdaság, ipar, turizmus és pénzügy területén.

Pirelli-alelnök: azonnali tőkeinjekcióra van szüksége a nyugati piacoknak

Marco Tronchetti Provera szerint az európai és nyugati gazdaság újraindulása fokozatos lesz, de ehhez minél gyorsabb tőkeinjekció kell.

MNB: kétszámjegyű gyarapodást mutat a háztartások pénzügyi vagyona

Tavaly év végén 4869 milliárd forintot készpénzben tartottak a háztartások, míg devizából 327 milliárd forintnak megfelelő összeg lapult meg készpénzben.
Világgazdaság Piactér