Az MDF ismét a "haláladó" eltörlésével próbálkozik

Gazdaság

Ismét megpróbálkozik az általa haláladónak nevezett örökösödési illeték eltörlését kezdeményező javaslatával az MDF – írja a Népszabadság. Dávid Ibolya elnök egy fórumon az örökösödési illetéket újfent az állam legerkölcstelenebb adónemének nevezte. Az ugyanis – állítása szerint – nem áll arányban azzal a hátránnyal, amely általa a családokat éri. Még a gyász heteiben elindul ugyanis az eljárás, ami nagyon sok esetben azzal jár, hogy a családnak a legszükségesebb vagyontárgyait kell értékesítenie ahhoz, hogy ki tudja fizetni az örökség utáni adót. A politikus utalt arra is, hogy a világon egyre több helyen szüntetik meg ezt a fajta adónemet, Svédországban például ez évtől törölték el. Az MDF szeptember elsejétől meghirdeti az “Összefogás a haláladó ellen” napot, amikor a párt tagjai minden megyeszékhelyen várják az embereket, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést. Dávid Ibolya mindazonáltal arra számít, hogy a parlamenti pártok egyetértenek azzal, hogy legalább az egyenes ági – tipikusan tehát a szülők halála után kirótt – örökösödési illetéket eltöröljék. A fórum egy éve már javasolta a “haláladó” eltörlését, az előterjesztés azonban nem jutott el a parlamentig, a képviselők már a bizottságokban leszavazták. (Nol.hu)

Uniós szinten is jól állunk digitálisan

2018-ban a hazai háztartások 83 százaléka rendelkezett internet-hozzáféréssel, és az emberek 58 százaléka használta mobiltelefonját internet eléréséhez.

Néhány éven belül elérhető a nyolcszázezres darabszám

A közútigépjármű-gyártás termelési volumene 4,8 százalékkal csökkent tavaly a 2017-es eredményekhez képest, az alternatív hajtásokhoz alkatrészeket gyártó cégek piacán azonban óriási a lendület.
Világgazdaság Piactér