Az új kijevi kormány a felére csökkentené a nyugdíjakat

Gazdaság | Gazdaságpolitika

Az új kijevi kormány a kiadások csökkentésével kezdi a gazdaság rendbetételét. Az ukrán pénzügyminisztérium ugyanis azt javasolta, hogy már márciusban a felére csökkentsék az öregségi nyugdijak összegét - a Kommerszant-Ukraina című lap értesülése szerint.


Ezenkivül megkurtítják az állami kiadásokat és megszüntetik az adókedvezményeket. Ezen intézkedések nyomán az állami kiadások összege 6,8-8,4 milliárd dollárral kell hogy csökkenjen. Ukrajnában az öregségi nyugdíj összege tavaly decemberben – az ukrán szociális ügyek minisztériumának adatai szerint – átszámítva alig 120 eurót tett ki havonta. Arszenij Jacenjuk, az új kormányfő már előzőleg jelezte, hogy az államkincstár üres és az állami kiadások hetek óta nem finanszírozhatók. Az új ukrán kormány azt reméli, hogy az IMF a válság sújtotta országot legalább 15 milliárd dollárral támogatja.

Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban

A Magyar falu program hat pályázati kiírására 22 milliárd forintot biztosít a kormány.

Egyre több a robot a hazai cégeknél

Egyre gyorsabban terjed az önműködő gépek használata a magyar iparban, azonban még mindig jelentős tere van a fejlődésnek, a Nemzetközi Robotikai Szövetség optimizmusa, kimagasló.

Nem változott a kiskereskedelmi üzletek forgalma júniusban

A KSH adatai szerint nincs változás a kiskereskedelmi üzletek forgalmában.

Megéri diákszövetkezeten keresztül munkát vállalni

A cégeknek azért, mert adó- és járulékkedvezményt vehetnek igénybe, a hallgatóknak pedig azért, mert magasabb bért kaphatnak.
Világgazdaság Piactér