Innováció: két évtized mérlege

Gazdaság | Innováció

könyv. Aki érdeklődik a hazai innováció történései iránt, annak jó szívvel ajánlható az Innováció: két évtized mérlege című könyv. A Magyar Innovációs Szövetség kiadványa tanulságos olvasmány, hiszen az innováció gazdaságélénkítő hatása a megalakulás időszakában – Pakucs János alapító elnök szavaival – még sem a közvéleményben, sem az államvezetésben nem volt elismert. Mára változott a helyzet, leginkább a szövetség, számtalan kiváló szakember erőfeszítéseinek köszönhetően. Néhány napja megismerhettük a legújabb innovációdíjasokat. Talán sehol máshol nem bizonyíthatta annyi fiatal a tehetségét, mint a szövetség versenyein. Közülük a legjobbak minden évben ott vannak a nagy nemzetközi vetélkedőkön, sőt meghívott vendégként Stockholmban, a Nobel-díj-átadó ünnepségen is. n VG

A cél, hogy Magyarország ott legyen a „top 5-ben” 2030-ig

A magyar GDP-adat európai szinten is kiemelkedően magas növekedést jelez, jelentette ki az Origónak adott interjúban Schanda Tamás államtitkár.

Debrecen és Győr még várhat Szoboszlaiékra

Bevett gyakorlat az MLSZ részéről, hogy a felnőtt válogatott mérkőzéseket a fővárosban rendezik meg, az új Puskás Stadion átadása után sem lehet ez másképp.
Világgazdaság Piactér