Ismét lehet pályázni a Legjobb Női Munkahely díjra

Gazdaság | Makrogazdaság

Október végéig lehet jelentkezni a Legjobb Női Munkahely 2011 díjra. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) kezdeményezésének célja, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére. A pályázatot két kategóriában írták ki: külön díjazzák a 20–250 főt foglalkoztató, illetve az ennél nagyobb cégeket.
„Sok helyen nagyra értékelik a munkatársak – köztük a nők is – a cégek azon törekvéseit, hogy amennyire lehet, tompítsák a válság hatásait. A dolgozók elfogadják a nehezebb viszonyokat, ha megosztják velük a gondokat, ha látják, értük, az ő munkahelyükért is küzdenek a vezetők. Tehát érdemes ilyen munkahelyeknek is pályázni, az ilyen hozzáállás pozitív példaként szerepel egy felmérésben is” – mondta el a Manager Magazinnak Ferenczi Andrea, az MNKSZ elnöke.
Hajós Katalin, az MNKSZ elnökségi tagja is úgy véli, bőven akad olyan cég, amely esélyes a Legjobb Női Munkahely díj elnyerésére. „A közszolgáltató szektorban – például a gáz- és vízműveknél – eddig is nagyon odafigyeltek a női dolgozók speciális igényeire, ezek beépültek a belső munkarendbe, s úgy látjuk, ez a válságban sem változott. Igyekszünk erre felhívni a HR-vezetők figyelmét, hátha a külső biztatás is segít.” Hogy milyen cégek esélyesek a díjra? Nincsenek extra feltételek. Az esélyegyenlőséget kell megteremteni a vállalati munkában is. A gyermeknevelésből visszatérő nőknél elkél a segítség. Akár úgy, hogy még a távollét alatt biztatják a kismamákat, tartsák a kapcsolatot a munkahelyükkel, hogy ne essenek ki túlságosan a cég fejlődéséből.
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2003-ban jött létre. Célja a női foglalkoztatás bővítése, a női esélyegyenlőség megteremtése. Egyik legfőbb projektje a Legjobb Női Munkahely pályázat, melynek díjait idén november 15-én adják át a Personal Hungary rendezvény keretében. Részletek: www.legjobbnoimunkahely.hu

Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban

A Magyar falu program hat pályázati kiírására 22 milliárd forintot biztosít a kormány.

Egyre több a robot a hazai cégeknél

Egyre gyorsabban terjed az önműködő gépek használata a magyar iparban, azonban még mindig jelentős tere van a fejlődésnek, a Nemzetközi Robotikai Szövetség optimizmusa, kimagasló.

Nem változott a kiskereskedelmi üzletek forgalma júniusban

A KSH adatai szerint nincs változás a kiskereskedelmi üzletek forgalmában.

Megéri diákszövetkezeten keresztül munkát vállalni

A cégeknek azért, mert adó- és járulékkedvezményt vehetnek igénybe, a hallgatóknak pedig azért, mert magasabb bért kaphatnak.
Világgazdaság Piactér