Jön a Gyere haza, fiatal! program folytatása

Gazdaság

A Gyere haza, fiatal! program után elindulhat a Gyere haza vállalkozni, fiatal! is – tudta meg a Magyar Nemzet az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-től.


Mint írták, a Nemzetgazdasági Minisztérium égisze alatt futó Gyere haza, fiatal! program eddigi tapasztalatai alapján a hazatérő személyek egy része nem munkaviszonyban tervezi biztosítani jövedelmét, hanem önfoglalkoztatóvá válna, egyéni vagy mikrovállalkozásba kezdene. Erre az igényre reagálva kívánják elindítani a Gyere haza vállalkozni, fiatal! programot, terveik szerint még júniusban.


Az OFA beszámolója szerint eddig ötezren regisztráltak a Gyere haza, fiatal! oldalán, ebből 105 fiatalt sikerült hazahozniuk.

Francia tulajdonba kerül a lenti tetőcserépgyár

Az összeolvadással Európa vezető kerámia tetőcserépgyártó vállalkozása jön létre.

A felerősödő járvány mélyebbre sodorhatja a globális külkereskedelmet

Idén 7-9 százalékkal eshet a globális külkereskedelem értéke – áll az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) jelentésében.

A brit bértámogatási rendszer téríti a dolgozók bérének kétharmadát

A korábban bezárásra kötelezett cégeknek a brit kormány az előzetes tervek alapján novembertől kifizeti az alkalmazotti bérek 67 százalékát.

NYT: Trumpnak bankszámlája van Kínában

A napilap szerint az amerikai elnök évekig igyekezett, hogy üzleteljen az országgal, miközben a nyilvánosság előtt Peking ádáz ellenfelének szerepében tetszelgett.
Világgazdaság Piactér