Központilag is be lehet vallani az iparűzési adót

Gazdaság

Az adóhivatalhoz is be lehet nyújtani a helyi iparűzésiadó-bevallásokat január elsejétől – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján. A még tavaly tavasszal elfogadott, új szabályok szerint a több önkormányzatot érintő adókötelezettség esetén csoportosan is be lehet küldeni a bevallásokat – mindez a cégek adminisztrációját könnyíti meg jelentősen. Eddig a több telephellyel rendelkező cégek kénytelenek voltak minden egyes önkormányzatnak külön-külön elküldeni a bevallásokat – mostantól viszont egyszerűbben teljesíthetik a helyi adóbevallási kötelezettséget. Az adót azonban továbbra is külön-külön, az egyes önkormányzatok számláira kell majd befizetni. A helyi adók ügyében ezenkívül továbbra is az adott önkormányzat adóhatósága jár el.

06:19
Gazdaság

Vitályos: Nem akartunk több táskás emberről hallani

Vitályos Eszter szerint ma már befolyásmentesen, a tartalmi értékelés határidejét egyre inkább betartva működik a pályázatok elbírálása.
11:30
Gazdaság

Nem sikerült megállapodni a görög adósságról

Az eurozóna pénzügyminisztereinek nem sikerült hétfőn megegyezni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a görög adósságenyhítésről.
Világgazdaság Piactér