Központilag is be lehet vallani az iparűzési adót

Gazdaság

Az adóhivatalhoz is be lehet nyújtani a helyi iparűzésiadó-bevallásokat január elsejétől – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján. A még tavaly tavasszal elfogadott, új szabályok szerint a több önkormányzatot érintő adókötelezettség esetén csoportosan is be lehet küldeni a bevallásokat – mindez a cégek adminisztrációját könnyíti meg jelentősen. Eddig a több telephellyel rendelkező cégek kénytelenek voltak minden egyes önkormányzatnak külön-külön elküldeni a bevallásokat – mostantól viszont egyszerűbben teljesíthetik a helyi adóbevallási kötelezettséget. Az adót azonban továbbra is külön-külön, az egyes önkormányzatok számláira kell majd befizetni. A helyi adók ügyében ezenkívül továbbra is az adott önkormányzat adóhatósága jár el.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
Világgazdaság Piactér