Lesz reklámadó, de Lázár tárgyal róla

Gazdaság | Gazdaságpolitika

Lesz reklámadó


A jelenlegi állapot szerint lesz reklámadó – válaszolta a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére vonatkozó brüsszeli ajánlás következményét firtató kérdésre Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a szktorális különadókról, illetve a tranzakciós illetékről a kormány szerdai ülésén nem tárgyal, reklámadóról készült előterjesztés.


Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár tárgyalhat a Reklámszövetséggel az adóról.


Folytatódó beruházások


Az egyszeri beruházásokat nem folyó kiadásból, hanem más forrásból valósítjuk meg. A beruházások nem állnak le, folytatódni fognak – hangsúlyozta Varga Mihály. „Aki látta a Parlamenten kívüli állapotokat az nyugodjon meg, ez nem fog így maradni” – jegyezte meg a nemzetgazdasági miniszter. A Bizottság az első két lépést értékelte a csomagból – válaszolta egy kérdésre Varga.


Sok eszközzel tudjuk csökkentetni az államadósságot. Ezt a csökkentést annyira komolyan gondoljuk, hogy az Alaptörvényben is benne van, hogy az adósságnak csökkenni kell. Lesznek olyan lépések, amelyek csökkentik az adósságot. „Törleszteni fogjuk az adósságainkat” – mondta.

Az EU frontot nyithat a kínai cégek ellen

Szigorúbb szabályokat javasol az euró­pai magánszektor versenytársaival szemben Hollandia.

Egyre kevesebb hamis forint van forgalomban

Tavaly 42 százalékkal csökkent az MNB által kiszűrt hamis forintbankjegyek száma.
Világgazdaság Piactér