Magyarországot is megfenyegette az al-Kaida

Gazdaság

Magyarországot is megemlítette az ősellenség soraiban az al-Kaida alvezére. Ajman az-Zavahri az al-Dzsazira arab hírtévében Izrael eltörlésére szólította fel híveit. Kijelentette: “nem várhatunk, amíg az USA, brit, francia, zsidó, dél-koreai, magyar vagy lengyel csapatok Egyiptom, az Arab-félsziget, Jemen és Algéria földjére lépnek, meg kell indítanunk az ellentámadást”. Tóth András, a polgári titkosszolgálatokért felelős államtitkár nem tud megnövekedett terrorveszélyről. Úgy véli, az üzenet nem értelmezhető egyfajta hadüzenetként. Az al-Kaida fenyegetése miatt szerdára összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet. Szakértők szerint lehet terrorveszélyről beszélni, de aggodalomra nincs ok. A biztonsági szolgálatoknál és a rendőrségnél már a madridi merényletek után készültségi állapotot rendeltek el. (nol – mh – nsz)

Sztárfajták: tömeges a zöldszüret

A legnagyobb területen az elmúlt évek szőlőtelepítéseinek legnépszerűbb fajtáját, a biancát, valamint a furmintot szüretelték le érés előtt a termelők.

Magyarország menekülőúttá válhat

Nem evidens, hogy egy kelet-közép-európai gyárépítés védelmet élvez, de sok minden szól amellett, hogy az óriáscégek a térségbe hozzák a fejlesztéseket.
Világgazdaság Piactér