Meghalt a botrányminiszter

Gazdaság

Kilencvenegy éves korában Londonban péntekre virradóra meghalt John Profumo egykori brit hadügyminiszter – olvasható az Info Rádió honlapján. A konzervatív politikus 1963-ban minden idők talán legnagyobb brit politikai botránya nyomán volt kénytelen távozni posztjáról. John Profumo szardíniai arisztokrata családból származott és Harold MacMillan kormányának volt a tagja, egészen az 1963-ban kirobbant botrányig. Abban az évben még tavasszal röppentek fel az első hírek arról, hogy az egyébként nős politikus “meg nem engedhető” kapcsolatot ápol egy Christine Keeler nevű call-girllel. John Profumo egy, a parlamenti képviselőknek címzett közleményben cáfolta a vádakat, de a nyár folyamán kiderült, hogy azok igazak, ráadásul Christine Keeler ezzel egyidőben Jevgenyij Ivanovnak, a Szovjetunió katonai attaséjának is a szeretője volt. John Profumo beismerte, hogy félrevezette a parlamentet és lemondott, ám az üggyel nem csak az ő karrierje ért véget, mivel az jelentősen hozzájárult a MacMillan-kormány bukásához is. A konzervatív politikus ezt követően jótékonysági munkát végzett, majd 1975-ben a királynő kitüntette. (inforadio.hu)

06:01
Adózás

Új fegyvert kaphat a kezébe a NAV

A cégeknek alkalmassá kell tenniük számlázórendszerüket arra, hogy valós idejű adatot tudjanak szolgáltatni az adóhatóságnak – az NGM tervei szerint.
18:27
Gazdaság

Csúszik az önkormányzati számlák államosítása

Változatlanul tesztelik az önkormányzati számlavezetési rendszert a Magyar Államkincstárnál, az indulás időpontja pedig nem ismert.
Világgazdaság Piactér