Meghalt a botrányminiszter

Gazdaság

Kilencvenegy éves korában Londonban péntekre virradóra meghalt John Profumo egykori brit hadügyminiszter – olvasható az Info Rádió honlapján. A konzervatív politikus 1963-ban minden idők talán legnagyobb brit politikai botránya nyomán volt kénytelen távozni posztjáról. John Profumo szardíniai arisztokrata családból származott és Harold MacMillan kormányának volt a tagja, egészen az 1963-ban kirobbant botrányig. Abban az évben még tavasszal röppentek fel az első hírek arról, hogy az egyébként nős politikus “meg nem engedhető” kapcsolatot ápol egy Christine Keeler nevű call-girllel. John Profumo egy, a parlamenti képviselőknek címzett közleményben cáfolta a vádakat, de a nyár folyamán kiderült, hogy azok igazak, ráadásul Christine Keeler ezzel egyidőben Jevgenyij Ivanovnak, a Szovjetunió katonai attaséjának is a szeretője volt. John Profumo beismerte, hogy félrevezette a parlamentet és lemondott, ám az üggyel nem csak az ő karrierje ért véget, mivel az jelentősen hozzájárult a MacMillan-kormány bukásához is. A konzervatív politikus ezt követően jótékonysági munkát végzett, majd 1975-ben a királynő kitüntette. (inforadio.hu)

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér