Mol-vetélkedő középiskolásoknak

Gazdaság | Innováció

A szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium Móriczkák nevű csapata nyerte a Mol középiskolásoknak meghirdetett Junior Freshhh természettudományos versenyének a cég százhalombattai finomítójában megtartott döntőjét. A megmérettetésen több mint 2500 diák indult Budapestről, vidékről és a határon túlról.
A Mol számára kiemelt jelentőségű az utánpótlás biztosítása. Ennek egyik eleme a vállalat HR-csapata által évente megrendezett angol nyelvű nemzetközi verseny, a Freshhh. A kezdeményezés 2007-ben indult, és egyetemisták vehetnek rajta részt a világ minden tájáról. A verseny népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt négy évben 35 ország közel 120 egyeteméről több mint 4500 diák mérte össze tudását.
A Freshhh versenyek sikere adta a Molnak az ötletet ahhoz, hogy ifjabb tehetségek számára is megadja a lehetőséget a bizonyításra, hiszen a cégnek eltökélt szándéka, hogy a természettudományokat minél hamarabb megszerettesse a diákokkal. Így indult el az idén a Junior Freshhh, egyelőre magyar nyelven.
Ezt a versenyt is hatalmas érdeklődés övezte: több mint 2500 fiatal jelentkezett közel 200 középiskolából és 90 településről; háromfős csapatokban Budapestről, vidékről és a határon túlról. A döntőben két budapesti, három vidéki és egy határon túli csapat mérhette össze tudását. A feladatokat a Mol szaktekintélyeiből és a különböző természettudományi szakterületek professzoraiból álló zsűri döntése alapján a szentendrei Móriczkák csapatnak sikerült a legjobban megoldani.
A nyertesek rendkívüli jutalomban részesültek. Mindhárom csapattag a közelmúlt talán leghíresebb magyar találmányát: a Leonar3Do eszközt kapta ajándékba, melynek segítségével 3D-s konfigurációvá alakítható át egy egyszerű személyi számítógép. A jutalmat az eszköz ifjú feltalálója, Rátai Dániel személyesen nyújtotta át a legjobbaknak. VG

Felháborodott a nemzetközi sajtó a City felmentésén

A BBC szerint a pénzügyi fair play hitelessége romokban hever. A Gazetta szerint pedig a politika győzött a pénzügyi átláthatóság helyett.

Nem négykerekű, hanem négylábú Audikat és BMW-ket foglaltak le

Az eladó a márkavédett termékek származását, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudta bemutatni.

Sikeres volt a City fellebbezése, indulhatnak a BL-ben

Megnyugodhatnak a manchesteri kékek hívei, csak 10 millió euróba került a pénzügyi fair play megsértése, a BL-indulás nem veszett el.

Varga Mihály: Érthetetlenek az aránytalanságok

A magyar álláspont szerint igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben.
Világgazdaság Piactér