Múzeumot nyit a francia Pompidou Központ Kínában

Gazdaság | Gazdasági Hírek

A párizsi kortárs múzeum, a Pompidou Központ megtette az első lépést, hogy Kína felé terjeszkedjen. Aláírtak egy együttműködési megállapodást a Shanghai West Bund Group­pal, mely szerint megalapítják a Centre Pompidou Shanghai (West Bund) múzeumot, ami hosszú távú, 2019 és 2024 közötti időszakra vonatkozó kulturális együttműködési projektet kezdeményez a két ország között. A Center Pompidou Shanghai (West Bund) a múzeum megalapítását követő első öt évben több mint húsz kiállítást fog bemutatni, a kiállítási program egyrészt a Pompidou Központ gyűjteményére épül, másrészt kiállítják kínai kortárs művészet reprezentatív alkotásait.

A látványterv alapján 2018 végére valósul meg az épület

A két szervezet várhatóan 2017 végén írja alá majd a megvalósulási szerződést, amelyben már részletesen taglalják az ötéves projekt részleteit. A Centre Pompidou Shanghai (West Bund) hivatalos megnyitóját 2019 elejére tervezik, ezután kezd el működni az előre kidolgozott kiállítási tervek szerint és indítja útjára a francia Pompidou Központtal közös különböző művészeti projekteket. A közel 25 ezer négyzetméteres múzeumot, amely a Xuhui Waterfront Public Open Space központi helyén helyezkedik majd el, David Chipperfield brit építész tervezte. Az előkészületeket 2016-ban kezdték el, és előreláthatólag 2018 végéig fejezik be az építkezést.

17:30
Gazdaság

Az oroszokra építenek az ukránok

Hiába az Ukrajna és az Európai Unió között életbe léptetett szabadkereskedelmi megállapodás, továbbra is Oroszország számít az ország legfőbb gazdasági partnerének.
11:27
Gazdaság

Idővel beérhet az innovációk gyümölcse

Az elmúlt években egyre több pénzt fordított az állam kutatás-fejlesztésre, pedig az eredmények egyelőre nem mutatják.
Világgazdaság Piactér