Reményteli kutatási eredmény a szájrák-diagnosztikában

Gazdaság

Nyálban tenyésző baktériumok segítségével időben diagnosztizálható a száj rákos megbetegedése, állítják amerikai kutatók. A Forsyth Institute és a bosztoni Dana Farber Cancer Institute kutatói három olyan baktériumot is találtak, amelyek több mint a rákos esetek 80 százalékában jelen voltak. A kutatásokat vezető Donna Magier szerint az, hogy három baktérium is jelen van a szájrákos embereknél, lehetőséget teremthet egy gyors és időben történő diagnosztikai módszer kidolgozására. Az orvosok szerint a szájrákos emberek 54 százalékos túlélési rátája nagyon alacsonynak számít. Reményeik szerint ha a további kutatások is megerősítik eddigi eredményeiket, a ráta értéke 90 százalékra nőhet. (BBC News)

14:44
Gazdaság

Izrael élen jár a mérnökök és informatikusok képzésében

Izrael élen jár az információs technológia gazdasági életben való alkalmazásában, kiberbiztonságban és a mérnök-, valamint informatikusképzésben is, így ezeken a területeken értékes partnere lehet hazánknak.
06:44
Gazdaság

Újabb rekordok előtt áll a magyar export

Az elmúlt év 360 millió dollár értékű izraeli kivitele után minden feltétel adott az exportvolumen növekedéséhez – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.
Világgazdaság Piactér