Reményteli kutatási eredmény a szájrák-diagnosztikában

Gazdaság

Nyálban tenyésző baktériumok segítségével időben diagnosztizálható a száj rákos megbetegedése, állítják amerikai kutatók. A Forsyth Institute és a bosztoni Dana Farber Cancer Institute kutatói három olyan baktériumot is találtak, amelyek több mint a rákos esetek 80 százalékában jelen voltak. A kutatásokat vezető Donna Magier szerint az, hogy három baktérium is jelen van a szájrákos embereknél, lehetőséget teremthet egy gyors és időben történő diagnosztikai módszer kidolgozására. Az orvosok szerint a szájrákos emberek 54 százalékos túlélési rátája nagyon alacsonynak számít. Reményeik szerint ha a további kutatások is megerősítik eddigi eredményeiket, a ráta értéke 90 százalékra nőhet. (BBC News)

09:20
Gazdaság

Együttműködik a TakarékBankkal az IIB

A következő egy-másfél évben Magyarországon is szeretne nyilvános kötvényeket kibocsátani a Nemzetközi Befektetési Bank – mondta lapunknak Nyikolaj Koszov, az igazgatóság elnöke.
07:13
Gazdaság

Átvehetik a robotok a piaci kereskedést

A világ legnagyobb vagyonkezelője már szoftverekre bízná a portfóliómenedzserek munkáját, ám a lapunk által megkérdezett szakértők szerint az embert nem lehet kiiktatni a rendszerből.
Világgazdaság Piactér