Számítógépes játékon a világhírű mesterdetektív

Gazdaság

A belga detektívért rajongóknak most főhet a fejük, hogy mire véljék Agatha Christie unokájának lépését, Mathew Prichard ugyanis engedélyt adott, hogy számítógépes játékok készüljenek nagymamája krimijeiből.

Hat év alatt egy öt részből álló sorozat készül majd, amelyektől azt reméli, hogy egy teljesen új közönség számára kelnek új életre a nagymama regényei.

Bár még nincs eldöntve, hogy melyik Christie-regényből lesz játék, a Peter Ustinov főszereplésével megfilmesített Halál a Níluson vagy a Gyilkosság az Orient-expresszen rejtélyei a megoldandó feladatok között lehetnek.

Agatha Christie, akinek első regénye 1920-ban jelent meg, melynek főszereplője éppen Poirot volt, és 1976-ban a világ legismertebb krimiírójaként halt meg.

Máig több mint kétmilliárd kötetet adtak el írásaiból, melyeket 45 nyelvre fordítottak le, most pedig több százezer fontot költenek arra, hogy számítógépes játékokat fejlesszenek könyveiből.

A Chorion cég (amely a háttérből irányítja az üzletet) szóvivője elmondta, hogy a játékokban a felügyelő szerepében lehetünk majd, megvizsgálhatjuk a nyomokat, kikérdezhetjük a gyanusítottakat, szóval a bűn nyomába eredhetünk.(BBC News)

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér