Számítógépes játékon a világhírű mesterdetektív

Gazdaság

A belga detektívért rajongóknak most főhet a fejük, hogy mire véljék Agatha Christie unokájának lépését, Mathew Prichard ugyanis engedélyt adott, hogy számítógépes játékok készüljenek nagymamája krimijeiből.

Hat év alatt egy öt részből álló sorozat készül majd, amelyektől azt reméli, hogy egy teljesen új közönség számára kelnek új életre a nagymama regényei.

Bár még nincs eldöntve, hogy melyik Christie-regényből lesz játék, a Peter Ustinov főszereplésével megfilmesített Halál a Níluson vagy a Gyilkosság az Orient-expresszen rejtélyei a megoldandó feladatok között lehetnek.

Agatha Christie, akinek első regénye 1920-ban jelent meg, melynek főszereplője éppen Poirot volt, és 1976-ban a világ legismertebb krimiírójaként halt meg.

Máig több mint kétmilliárd kötetet adtak el írásaiból, melyeket 45 nyelvre fordítottak le, most pedig több százezer fontot költenek arra, hogy számítógépes játékokat fejlesszenek könyveiből.

A Chorion cég (amely a háttérből irányítja az üzletet) szóvivője elmondta, hogy a játékokban a felügyelő szerepében lehetünk majd, megvizsgálhatjuk a nyomokat, kikérdezhetjük a gyanusítottakat, szóval a bűn nyomába eredhetünk.(BBC News)

06:01
Adózás

Új fegyvert kaphat a kezébe a NAV

A cégeknek alkalmassá kell tenniük számlázórendszerüket arra, hogy valós idejű adatot tudjanak szolgáltatni az adóhatóságnak – az NGM tervei szerint.
18:27
Gazdaság

Csúszik az önkormányzati számlák államosítása

Változatlanul tesztelik az önkormányzati számlavezetési rendszert a Magyar Államkincstárnál, az indulás időpontja pedig nem ismert.
Világgazdaság Piactér