Zöld növekedés is kell

Gazdaság | Innováció

Jelentős kihívásokkal küzd a hazai innováció, lemaradásunk a térségbeli országokhoz képest is megfigyelhető. A probléma gyökere az, hogy a kutatás-fejlesztési tevékenységet leginkább a külföldi vállalatok végzik, helyettük a kisvállalkozásoknak kellene kulcsfontosságú szerepet betölteniük az innovációban. Mindemellett az egyetemi szellemi műhelyek járulhatnának hozzá jelentős mértékben a nemzeti innovációs erőfeszítésekhez. Nem szabad elfelednünk arról sem, hogy a fenntartható fejlődés lényeges alkotóeleme a zöld növekedés.


“A Duna Aszfalt Kft. innovációs tevékenysége a környezetvédelem, környezettudatosság figyelembe vételével történik. Innovációink, fejlesztéseink, beruházásaink a mélyépítési szektorra és ezáltal a magyar gazdaság egészére hatással vannak. Innovációs tevékenységeinknek köszönhetően az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátás is csökken. Minden tevékenységünkben fontos szerepet kap az újrahasznosítás és nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink egészségmegőrzésére a munkavégzés közben. A zöld növekedés jelentősége abban áll, hogy elősegíti a gazdasági növekedést, fejlődést és biztosítja, hogy a természeti készletekből fedezzük a jólétünk alapját képező erőforrásokat és környezeti szolgáltatásokat.”

Állások százezreit érinti az automatizáció

Ha egy ország megfelelően reagál a mesterséges intelligenciával érkező változásokra, akár évtizedes hátrányt is ledolgozhat.

A sárga csekkek is illetékmentesek lesznek

Az illeték alapjának és mértékének változása a kormány által megkezdett tehercsökkentés következő lépése.
Világgazdaság Piactér