A legnagyobb magyar sajtóadatbázis vasárnapig előfizetés nélkül elérhető

Szeretnéd tudni, mi történt születésed napján vagy egyszerűen csak rajongsz a történelemért? Az elmúlt 250 év újságjainak, magazinjainak több tízmillió oldala néhány kattintással elérhető. Kereshetünk napi- vagy hetilapokban, sportújságokban és női magazinokban is. Az Arcanum segítségével a fotelból rengeteg információhoz juthatsz, ráadásul 4 napig előfizetés nélkül kipróbálhatod.

Az Arcanum bármikor, bármilyen eszközről végiglapozható

Rákereshetsz konkrét lapszámokra, nevekre, helyszínekre, eseményekre. Érdemes használni az összetett keresőt, a találatokat pedig évszámok vagy források szerint tovább szűkíteni.

Nemzeti Sport, 1992. 211. szám
Fotó: Arcanum

Átnézheted a napi sajtót és a tudományos folyóiratokat

Időutazóként szörfözhetsz az újságok oldalain, mintha a nyomtatott kiadványt tartanád a kezedben. Nosztalgiázz kedvedre a Pajtás, Ludas Matyi vagy az IM számaiban. A több ezer újság címe a Teljes címlistában érhető el akár témakörök szerint is.

Találd meg a saját fotódat!

Az adatbázis a fényképek között mesterséges intelligenciával keres. Ha szeretnéd megnézni, szerepelsz-e valamelyik lapban, tölts fel egy fotót, és a rendszer listázza a hasonló arcokat. Van esetleg egy fénykép, de nem tudod, kit ábrázol? Erre is választ kaphatsz. A sajtófotók és az illusztrációk között szintén keres a rendszer, ráadásul a csoportképeket, vagy a metszeteket is képes feldolgozni. A megtalált képpel újabb keresést indíthatsz, így egyre pontosabb találati listát kapsz.

Az Arcanum arckeresőjét ide kattintva lehet kipróbálni.
Fotó: Arcanum

Egyetlen hátránya, hogy nem lehet megunni

Felhasználóink visszajelzései mindig nagy örömmel töltenek el minket. Bízunk benne, hogy te is elégedett leszel szolgáltatásunkkal.

"Engem nem vezérelt más, csak a kíváncsiság, úgy jártam mint gyermekkoromban az édességboltban. Ezt nem lehet abbahagyni. Fantasztikus élmény, köszönöm."

“Aki szeret kutatni, annak igazán remek. Ilyen bő tartalmú adatbázist nem is ismerek mást.”

“Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, rengeteg örömet okoztam a családomnak hogy régi dolgokat megtaláltam nekik.”

“Nagy örömmel látom viszont fiatalkorom folyóiratait a neten. Gratulálok a munkájukhoz, jól áttekinthető, könnyen kereshető, egyszerűen szuper!”

“Rendkívül meg vagyok elégedve a szolgáltatásukkal, ami szinte egyedülálló a tartalom bősége, és a keresés gyors pontossága tekintetében is.”