A legnagyobb magyar sajtóadatbázis most előfizetés nélkül elérhető

Szívesen olvasna régi hírekről, eseményekről? Az Arcanumnak köszönhetően online nosztalgiázhat a korabeli lapszámokban. Az elmúlt 250 év újságjainak, magazinjainak több tízmillió oldala néhány kattintással elérhető. Kereshetünk napi- vagy hetilapokban, sportújságokban és női magazinokban is. Az Arcanum segítségével a fotelból rengeteg információhoz juthat, ráadásul most előfizetés nélkül kipróbálhatja. Ha megtetszik, vásároljon egy igazán jutányos hozzáférést, amellyel tíz hónapon át havi ezer forintért bármit elolvashat és letölthet.

Az Arcanum bármikor, bármilyen eszközről végiglapozható

Rákereshet konkrét lapszámokra, nevekre, helyszínekre, eseményekre. Érdemes használni az összetett keresőt, a találatokat pedig évszámok vagy források szerint tovább szűkíteni.

PR cikk kép
Világgazdaság 1968-2019
Fotó: Arcanum

Átnézheti a napi sajtót és a tudományos folyóiratokat

Időutazóként szörfözhet az újságok oldalain, mintha a nyomtatott kiadványt tartaná a kezében. Nosztalgiázzon kedvére a Pajtás, Ludas Matyi vagy az IM számaiban is. A több ezer újság címe a Teljes címlistában érhető el akár témakörök szerint is.

Találja meg a saját fotóját!

Az adatbázis a fényképek között mesterséges intelligenciával keres. Ha szeretné megnézni, szerepel-e valamelyik lapban, töltsön fel egy fotót, és a rendszer listázza a hasonló arcokat. Van esetleg egy fénykép, de nem tudja, kit ábrázol? Erre is választ kaphat. A sajtófotók és az illusztrációk között szintén keres a rendszer, ráadásul a csoportképeket, vagy a metszeteket is képes feldolgozni. A megtalált képpel újabb keresést indíthat, így egyre pontosabb találati listát kap.

PR cikk kép
Az Arcanum arckeresőjét ide kattintva lehet kipróbálni
Fotó: Arcanum

Egyetlen hátránya, hogy nem lehet megunni

Felhasználóink visszajelzései mindig nagy örömmel töltenek el minket. Bízunk benne, hogy Ön is elégedett lesz szolgáltatásunkkal.

„Engem nem vezérelt más, csak a kíváncsiság, úgy jártam mint gyermekkoromban az édességboltban. Ezt nem lehet abbahagyni. Fantasztikus élmény, köszönöm.”

„Aki szeret kutatni, annak igazán remek. Ilyen bő tartalmú adatbázist nem is ismerek mást.”

„Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, rengeteg örömet okoztam a családomnak hogy régi dolgokat megtaláltam nekik.”

„Nagy örömmel látom viszont fiatalkorom folyóiratait a neten. Gratulálok a munkájukhoz, jól áttekinthető, könnyen kereshető, egyszerűen szuper!”

„Rendkívül meg vagyok elégedve a szolgáltatásukkal, ami szinte egyedülálló a tartalom bősége, és a keresés gyors pontossága tekintetében is.”