A legfiatalabb tőzsdecápák

Hirdetés
"200 ezer részvény cserélt gazdát, remélem benne vagyunk!" Gordon Gekko szájából hangzott el ez a mondat, a méltán híres Tőzsdecápák című filmben. Akarva, akaratlanul is, mindenkinek eszébe jut a film közben, hogy milyen is lehet olyan nagymenő részvénykereskedőnek lenni, aki számunkra elképzelhetetlen nagyságú összegekkel üzletel. De erről a 80-as és 90-es években a többség csak álmodozhatott.

Manapság már mindenkinek lehetősége van arra, hogy kipróbálja magát a részvénypiacokon, hiszen évente 4-5 kereskedési verseny is megrendezésre kerül a hazai befektetési szolgáltatók által.


Ezen versenyek között üde színfolt, a Közép-Európai Brókerképző Alapítvány, és az Erste Befektetési Zrt. által szervezett középiskolásoknak szóló tőzsde verseny. A verseny idén 12. alkalommal került megrendezésre, és minden eddiginél több diák nevezett be rá. Több mint 450 csapat, ami azt jelenti, hogy kb. 1350-1400 diák vett részt a versenyen.Az általános kereskedési versenyektől eltérően itt a diákoknak több „versenyszámban” is teljesíteniük kellett. Volt interaktív videós szimuláció, ahol a játékosok egy-egy válasza befolyásolta a történet kimenetelét, különböző tőkepiacokkal kapcsolatos kérdőívek, tesztek, melyek megoldásához aktív kutatómunkára volt szükség és egy három hónapos kereskedési verseny, ahol a részvénypiacok mellett kipróbálhatták magukat a deviza vagy az árupiacon is.


Az 50.000 USD kezdőtőkével a versenyzők saját maguk dönthették el, hogy a tőkepiacok mely irányába nyitnak. Voltak, akik a jól ismert külföldi vagy hazai részvényeket vásárolták, sokan a különböző devizapárokban láttak fantáziát, és olyan is akadt, aki az árupiaci termékekben gondolkodott. Fontos, hogy mint a legtöbb kereskedési verseny, itt is a játékosok valós piaci adatok alapján kereskedhettek, virtuális tőkével.A 2013. február 22-én lezajlott, kétmillió forint összdíjazású döntőben a zsűri nemcsak a diákok elméleti tudását, hanem kreativitását, probléma megoldási képességét is tesztelte, igyekezve a befektetésekkel foglalkozó szakemberek mindennapjait imitáló szituációkat is teremteni. A végig kiélezett küzdelmet végül a Demény Richárd, Hoffer István és Dobos Attila által alkotott „EconLVG” csapat nyerte.


Online kereskedés!
Kereskedjen online az NetBroker a NetBrokerPRO-ban vagy az Erste Trader-ben, kedvező feltételek mellett!
 
Elérhetőségeink
Tel.: +36-30/6430063,
E-mail:
info@tozsdezzvelunk.hu
 
Ha kérdése van, akkor hívja kollegánkat, vagy látogasson el honlapunkra! 
www.tozsdezzvelunk.hu

A világ élvonalában Debrecen

A cívisváros a világ tíz legjobb teljesítményt felmutató települése közé került 2020-ban is.

Változhat a kalocsai híd finanszírozása

Miután az Európai Bizottság nem támogat közúti fejlesztéseket helyreállítási források felhasználásával.

Lezuhant egy szurkoló a lelátóról az angol-horvát meccsen

A vasárnapi mérkőzésen Anglia 1-0 arányban legyőzte Horvátországot.

A Magyarország a NATO-n keresztül adományoz lélegeztetőgépeket

Magyarország veszi át a NATO legnagyobb szárazföldi műveletének, a KFOR-nak a parancsnokságát.
Világgazdaság Piactér