Már csak két hétig látható a Vonzások és változások

Hirdetés
Még két hétig gyönyörködhet a közönség a magángyűjtők rejtett kincseiben: augusztus 25-én zár a KOGART és a Magyar Nemzeti Múzeum Vonzások és Változások című közös kiállítása. A Nemzeti Múzeum kiállítótermeiben most a 18-19. század 65 kiemelkedő művészének mintegy 130 alkotása látható: a kiállításra közel 50 magyar műgyűjtő engedte át gyűjteménye vagyont érő darabjait.

Itt látható még két hétig egyebek közt Markó Károly  és Lotz Károly festményei, Paál László titokzatos erdei képei és Mednyánszky László lenyűgöző művei, Munkácsy Mihály híres, de ritkán látott kompozíciói, Rippl-Rónai József és Szinyei Merse Pál alig kiállított remekei,  Csontváry, Csók és Vaszary alkotásai.


Több mint 30 éve nem láthatta így együtt ezeket a műveket a nagyközönség. Legtöbbnek kalandos előélete, izgalmas története van, köztük nem egy műkereskedelmi ritkaság is egyben – mindez a Múzeumban most még augusztus végéig megtekinthető. A festőóriások titkaiba minden szerdán 15 órakor és vasárnap délelőtt 11-kor ingyenes tárlatvezetésen kapnak betekintést a látogatók. 


Ugyancsak e rejtőzködő világ ismeretlen kincseit mutatja be a KOGART és a Nemzeti Múzeum közös kiadásában megjelent Vonzások és Változások című album is, amelyben négy ismert művészettörténész a kiállítás képeinek színpompás reprodukcióival illusztrálva mutatja be a korszakot.


Magyar Nemzeti Múzeum,
1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.


Aktualitások és hírek a tárlatról itt!

Óriási üzletre készül a Real Madrid és az Adidas

Minden idők egyik legnagyobb volumenű szponzori szerződésének megkötése előtt áll a futballklub és a sportszergyártó.

Nem az önéletrajzon buknak el az álláskeresők

A VG.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint a pályázók inkább az interjú során hasalnak el az álláskeresés folyamán. A cégek nem szeretnek visszajelezni.
Világgazdaság Piactér