Hírek

Orbán: az energiaellátás nem lehet a kísérletezés terepe

A magyar kormányfő Boris Johnsonnal egyeztetett telefonon az energiaellátásról.

Telefonon tárgyalt Boris Johnson brit kormányfővel Orbán Viktor miniszterelnök péntek este – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Elmondta, hogy a két vezető áttekintette az ukrajnai helyzetet, melyet mindketten aggasztónak tartanak.

A magyar kormányfő megerősítette, hogy Magyarország a továbbiakban is készen áll arra, hogy részese legyen az háború elleni erőfeszítéseinek. Ugyanakkor kiállt amellett, hogy Magyarország az energiaellátását nem fogja kockára tenni, mely nem lehet a kísérletezés terepe. 

Boris Johnson brit miniszterelnök Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel beszélget a V4-csoport miniszterelnökeivel folytatott megbeszélésen a londoni Lancaster House-ban 2022. március 8-án.
Fotó: Leon Neal / AFP

Ezért mielőtt bármilyen energiával kapcsolatos szankció kerülne az asztalra, előbb megoldásokat kell találni az uniós tagállamok aggályaira 

– ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve, hogy Orbán Viktor és Boris Johnson megállapodtak abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak egymással.

 

Orbán Viktor Boris Johnson energiaellátás
Kapcsolódó cikkek