Koronavírussal fertőződött meg az amerikai elnök felesége, Jill Biden. Férje, Joe Biden elnök a közelmúltban gyógyult fel a fertőzésből.

A first lady szóvivője közölte, hogy Jill Bidennek enyhe, megfázáshoz hasonló tünetei vannak, hétfői tesztje lett pozitív. Négyszer beoltották, az eddigi utolsó, megerősítő vakcinát áprilisban kapta – mondta Elizabeth Alexander szóvivő a CNN televízió beszámolója szerint.

US President Joe Biden and US First Lady Jill Biden walk on the South Lawn upon returning to the White House in Washington, DC, on August 8, 2022. - US President Joe Biden and US First Lady Jill Biden travelled to Eastern Kentucky on Monday to meet with families impacted by the deadly flooding. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Fotó: Mandel Ngan / AFP

Joe Biden szóvivője a hírre reagálva a közösségi médián keresztül azt jelentette be, hogy az elnök tesztjeit is sűrítik. Joe Biden július közepén kapta el a fertőzést, július 21-i tesztje lett először pozitív, majd egy negatív eredményt követően július 30-án ismét pozitívnak bizonyult. Azt az időszakot karanténban töltötte, de kedden délután a Fehér Házban már nyilvános eseményen vesz részt, amelyen a tervek szerint aláírja a gazdasági törvénycsomagot.

Az elnöki házaspár az elmúlt napokat szabadságon töltötte családjával a dél-karolinai Kiawah-szigeten.