Pénteken dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható gyenge eső, szitálás, de a hegyekben havas eső, hószállingózás is várható. 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Rainy,Days,Rain,Drops,On,The,Window,Surface
időjárás, eső, csapadék
Fotó: Shutterstock

Szombaton erősen felhős, párás, délelőttig több helyen ködös idő várható. Kevés napsütés a Tiszántúlon lehet. Szitálás, hajnalban ónos szitálás előfordulhat. 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. A keleti szél megélénkül.

Vasárnap borult, párás, főleg a Dunától keletre tartósan ködös idő valószínű. A Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan fordul elő eső, szitálás. A délkeleti szél megerősödik. 4 és 10 fok közé enyhül az idő.

Hétfőn erősen felhős, párás idő lesz, és többfelé fordul elő eső. Az Alföldön némi napsütés is lehet. A délkeleti szél továbbra is gyakran lesz élénk, időnként erős. Marad az 5–10 fokos csúcsérték.

Kedden, Mikulás napján is marad a borongós, párás idő. Reggel a Dunántúlon várható sűrű köd. A nap első felében több helyen lehet eső, szitálás. 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Záporeső csak elszórtan fordul elő. A déli szél megélénkül. Több helyen 10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.