Hírek

Hétezernél is több ukrajnai menekült érkezett hétfőn hazánkba

Az ukrán–magyar határszakaszon 3946-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 3247-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – számolt be kedden reggel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A beléptetettek közül a rendőrség 21 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Vonattal 71 ember – köztük 30 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Új toborzási kampánnyal próbálják az Ukrajna elleni harcba csábítani az orosz férfiakat

Készpénzes bónuszokat és csábító előnyöket ígérnek a jelentkezőknek az oroszországi médiafelületeken elindult toborzókampányok. A felvételi irodák egyetemekkel és szociális szolgáltató ügynökségekkel dolgoznak együtt a diákok és a munkanélküliek csábítása érdekében.

 

 

ORFK Ukrajna menekültek
Kapcsolódó cikkek