Egyre több szerb vásárol ingatlant Albániában. Ennek oka, hogy ott a négyzetméterárak akár ötször alacsonyabbak, mint Szerbiában. A legolcsóbb lakások négyzetméterenkénti ára 330 eurónál kezdődik – írja a V4 hírügynökség. 

Splendid,Spring,View,Of,Monument,Of,Skanderbeg,In,Scanderbeg,Square.
Fotó: Shutterstock

Ilyen árak mellett akár tengerparti nyaralót is lehet vásárolni a közkedvelt nyaralóhelyeken, így Durresban, Vlorában, Sarandában vagy a leginkább felkapott Ksamilban.

Aleksandar Senicic, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója szerint egyértelmű, hogy az alacsony árak vonzották a szerb turistákat Albániába. A pihenés mellett pedig most már hosszú távú befektetésként is tekintenek az albán tengerparti ingatlanokra.

Albánia egyébként a koronavírus-járvány idején vált ismerté a turisták körében. A kis balkáni országban még akkor sem kértek oltási igazolást vagy orvosi papírokat, amikor leginkább pusztított a fertőzés. 

Szabadon, minden megkötés nélkül lehetett üdülni a tengerparton, amely jóval olcsóbb is, mint a hasonló földrajzi adottságokkal rendelkező Montenegró vagy Görögország.

Napfény, remek klíma, olcsó ingatlan – Boldog nyugdíjas évek Mexikóban

A nyugdíjasok számára Mexikó számít a legjobb helynek a világon – derül ki az International Living című magazin felméréséből.