A jövő májusi időpont a legkedvezőbb

KKV | Nemzeti Fejlesztési Terv

Magyarország végleges kimaradása az Európai Unióból katasztrofális és szélsőséges gazdasági következményekkel járna – derül ki az EU-csatlakozás középtávú hatásairól készített tanulmányból. Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Rt. elnöke szerint a belépésre a jövő májusi időpont a legkedvezőbb. A csatlakozás hatására 2004-től 0,8 százalékkal gyorsulna a GDP éves növekedése, s a nyertesek közé kerülne a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar is, amihez azonban az agrárágazatban jelentős szerkezeti átalakításra van szükség. Az esztendőkkel későbbi csatlakozás – figyelmeztetett a kutató – ugyanakkor lassuló tőkebeáramlást, a forint árfolyamának 10-12 százalékos gyengülését és évente 1,5 százalékpontos inflációs nyomást okozna, ami előbb-utóbb szociális feszültségekhez vezetne. (VG)

Kiderült, hol a legdrágább a mozijegy a világon

Egyes országokban a hagyományos és a 3D-s filmek közötti jegyárak akár több, mint 30 százalékkal is eltérhetnek egymástól.

Az ekhós nehezen kap babavárót

Több olyan visszajelzés érkezett a Világgazdasághoz, amely szerint az ekhós adózási forma fennakad a pénzintézeteknél hitelbírálatkor.
Világgazdaság Piactér