Értékes az idősek tapasztalata

KKV | Nemzeti Fejlesztési Terv

Az idősek tudása és tapasztalatai jelentős mértékben hozzájárulhatnak a Nemzeti Fejlesztési Tervben megfogalmazott célok eléréséhez, így az elmaradott régiók esélyegyenlőségének növeléséhez, továbbá az uniós támogatások szabályos és hatékony felhasználásához – szögezte le Dobrev Klára, az NFTH elnökhelyettese a Nyugdíjasok Országos Képviselete budapesti fórumán. Egyúttal azonban utalt arra is, hogy csak akkor érhetők el a célkitűzések, ha helyi szinten az önkormányzatok, civil szervezetek a térség fejlődését előmozdító projekteket dolgoznak ki, és a megvalósításukra sikerrel pályáznak. Az uniós támogatások révén Magyarország a térség logisztikai központjává válhat, és belátható időn belül a lakosság életminőségében is számottevő javulás következhet be. (VG)

Csökken a vállalatok adóbürokráciája

Régóta vártak már a magyar vállalkozások a becslésalapú előzetes adózás megszüntetésére, ugyanis bonyolult számításoktól szabadulnak meg ezzel.

Kilencmillióan sem leszünk 2035-re

Az egészségügyi és az oktatási kiadások minimális emelkedését és a nyugdíjkiadások erősebb növekedését várja a kormány a jövő évi költségvetés 2070-ig történő kitekintésében.
Világgazdaság Piactér