Két Nemzeti Dohánybolt látja el az egész Balaton Soundot

KKV
A Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet 179 településén 249 nemzeti trafik nyílhat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. összegzése szerint. Gyulai Zsolt vezérigazgató úgy véli: ezek nyáron is ki tudják szolgálni a keresletet.

Ezeken a településeken sokkal kevesebb gyógyszertár van, mint amennyi dohánybolt lesz – jegyezte meg Gyulai. Más kérdés, mi lesz a nagy fesztiválokon. A holnap kezdődő szántódpusztai Pannónia Fesztiválra még nem vonatkozik a trafiktörvény, dohányárut vásárolni tehát nem lesz nehezebb a résztvevőknek, mint egy éve ilyenkor. Más lesz a helyzet a július 11-én kezdődő zamárdi Balaton Soundon, akkor ugyanis már július elseje óta érvényben lesz a rendelkezés: dohányterméket csak nemzeti trafik árusíthat. Igen ám, csakhogy ideiglenes trafiknyitásra a nagy fesztiválok számára sem biztosít lehetőséget a jogszabály, vagyis a Sound kapuin belül legálisan egyetlen szál cigarettához sem lehet majd hozzájutni.


Zamárdiban két nemzeti trafik nyílik, s e kettőnek kell majd ellátni az elektronikuszenei fesztivál százezres látogatóközönségét is. A korábbi kérdésre, hogy azokon a településeken, ahol a nyári szezonban az állandó lakosok számának többszöröse tartózkodik, az ellátás biztosítása érdekében nem gondoltak-e mozgó árusításra, konkrét válasz helyett a jogszabályt idézte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. sajtósa.


Márpedig a törvényben valóban nincsen utalás szezonális árusításra, csak az szerepel benne, hogy azon a településen, ahol érdeklődés híján nem nyílik nemzeti trafik, ott mozgó árusítás lesz.

10:57
Gazdaság

Varga Mihály: 700 milliárd jöhet az unióból

Az EU-s pénzek jelentős mozgásteret adhatnak a kormánynak az év végén, az Európai Bizottságnak hatvan napja van a kiküldött számlák kifizetésére.
6:40
Gazdaság

Javuló megítélése ellenére esik a bitcoin

Rekordmélységbe esett a bitcoin árfolyama, jóllehet a Morgan Stanley és az IMF első embere is pozitív véleményt fogalmazott meg a kriptopiac jövőjéről.
Világgazdaság Piactér