Lugosi Lugo László fényképész, művészeti-fotográfiai szakíró, filmkészítő 1953-ban született Budapesten - kezdte az életrajzi bemutatást az artportal lexikona.

1985 óta tevékenykedett hivatásos fotósként, szakterülete az építészeti és műtárgyfotózás. Építészeti felvételei készültek egyebek mellett a Hotel Kempinski, Nationale Nederlanden, VAM Design, Fővárosi Szoborpark (Budapest), a Dévényi és Tsa. építészeti iroda (Pécs), az ABLivingDesign (Stockholm) megbízásából; építészeti fotói főként az Átrium, Szép lak, Magyar Építőművészet, L’architecture d’aujourd’hui (Paris), Art and Design (London) c. szaklapban jelentek meg.

A 80-as évek közepétől vált professzionális fotográfussá az építészeti és műtárgyfényképezés területén. Nagyobb ciklusokat fényképezett a még éppen létező, szemünk előtt elmúló Budapest addig észre sem vett jelenségeiről (gyárépületek, neonreklámok stb.). Számos beállított portréfelvételt készített kortársairól, művészekről, írókról – megbízásból, ám gyakorta kedvtelésből is. Mint minden fényképfelvételét, ezeket is a technikai pontosság, képi fegyelem, részletekben nem elvesző narrativitás jellemzi.

1994 óta egyetemi és főiskolai előadásokat, workshopokat tartott a Magyar Iparművészeti Főiskolán, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, Pécsett és Egerben. 1995-ben hosszabb tanulmányutat tett az USA-ban. 1997-1998 között az MTV Árnyékfogó c. fotográfiai folyóirata számára készített önálló műsorokat.