Sylvester Stallone hollywoodi karrierjének mintegy 500 filmes ereklyéjét árverezik el egy decemberi árverésen,

az aukció szervezői mintegy 1,5 millió dolláros (444 millió forintos) bevételre számítanak.
A Julien's Auctions aukciósház kedden Londonban mutatta be az árverés kiemelt tárgyait, melyeket 

december 5-én lehet megvásárolni Beverly Hillsben.

A színész személyes gyűjteményéből lehet licitálni jelmezekre, kellékekre, forgatókönyvekre, jegyzetfüzetekre és egyéb emlékekre, melyek olyan nagysikerű filmekből származnak, mint a Rocky- és a Rambo-sorozatok, a Függő játszma, A feláldozhatók és A pusztító.

Fotó: Shutterstock

A kiemelt tárgyak között van a Rocky III.-ban használt boxkesztyű (becsült értéke 10-20 ezer dollár, vagyis 2,9-5,9 millió forint), valamint az első négy Rocky-filmről szóló, kézzel írott jegyzetfüzetek, amelyeknek ára 40-60 ezer dollárra (11,8-17,7 millió forintra) tehető.

A Rambo-rajongók az első három filmben használt késkészletre is licitálhatnak. Ezek árát egyenként 10-20 ezer dollárra becsülik.

A megvásárolható ereklyék között van a Rambo II-ben Stallone által viselt fejpánt, melynek értékét előzetesen 8-10 ezer dollárra becsüli a Julien's Auctions.

Licitálni lehet majd a Stallone által a Rockyban viselt fogvédőre, a Gianni Versace által a Dredd bíró című filmhez tervezett jelmezre, és egy, a Függő játszmához kötődő szoborra, mely Stallone alkarját formázza.
Az 1946-ban született Stallone 1976-ban vált világhírűvé az Oscar-díjas Rockyval és hamarosan ő lett az egyik legnagyobb hollywoodi akciósztár.
Martin Nolan, a Julien's Auctions ügyvezető igazgatója elmondta,

a 75 éves színész épp költözik, eladja házát és ez a megfelelő alkalom arra, hogy szelektáljon.

Hozzátette: nagy érdeklődésre számítanak, mivel nagy az igény az ilyen ereklyék iránt, főleg, ha azok közvetlenül az illető hírességtől származnak.