Túszokat ejtettek egy buszon és ennek következtében lezárták a forgalmat az A9-es autópályán Németországban – írja a Bild

Egy fegyveres személy tartja rettegésben az utasokat a Washington Post értesülései szerint. Jelenleg két utasról tudnak, akik a buszban tartózkodnak, a többieknek az autópálya kellős közepén kellett menekülniük.

A rendőrség túsztárgyaló csapatot küldött a helyszínre.

Fotó: Shutterstock

Frissítés: 

Az elkövetőt a német rendőrség különleges alakulata, a Spezialeinsatzkommando (SEK) őrizetbe vette.

A német rendőrség egyik szóvivője szerint a 30 éves elkövető vitába keveredett a buszon és halálosan megfenyegette az utasokat, mondván, hogy mindenkit meg fog ölni. Tülekedés is történt, amelynek során ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Egyelőre nem világos, hogy valóban túszejtés történt-e.

Az elkövető azt állította, hogy fegyvere van, de őrizetbe vételekor nem találtak nála ilyesmit.

A rendőrségi szóvivő szerint ezért most alaposan átkutatják a járművet. A kommandós alakulatok bevetésével járó rendőrségi akció miatt az autópálya érintett szakaszát ideiglenesen lezárták mindkét irányban, emiatt hosszú kocsisorok alakultak ki. A rendőrség közlése szerint a szerbiai rendszámú busz München felé tartott, ahonnan pedig tovább indult volna Délkelet-Európa felé. Egyelőre nem tudni, hogy az utasok mikor folytathatják útjukat.