Az emlékezés virágait helyezte el szombaton Boris Johnson brit kormányfő az előző nap meggyilkolt parlamenti képviselő választókörzetében.

Fotó: Tolga Akmen / AFP

A miniszterelnökkel együtt virágot helyezett el a gyilkosság helyszínén Priti Patel belügyminiszter és Keir Starmer, az ellenzéki Munkáspárt vezetője is. A kormányfő és az ellenzék vezére egymás mellett állva hajtott fejet Leigh-on-Sea délkelet-angliai városkában, ahol a 69 éves konzervatív párti parlamenti képviselőt,David Amesst péntek délután megölték.

Az ötgyermekes férfival, aki 28 évig volt parlamenti képviselő, pénteken napközben a fogadóóráján végzett egy 25 éves brit állampolgár, akit elfogott a rendőrség, és akiről közölték, hogy iszlám szélsőséges, és a gyanú szerint magányos merénylő volt.

A belügyminiszter közölte, hogy felülvizsgálják a választott politikai tisztséget viselők biztonságát. 

Minden intézkedést meg kell hozni a parlamenti képviselők biztonsága érdekében, hogy végezhessék a választott tisztségviselőként rájuk háruló feladatokat

 - jelentette ki Priti Patel.

Londonban, a parlamentnek helyet Westminsterben fegyveres rendőrök járőröznek. 

Ugyanakkor a brit parlament képviselőit a saját választókerületükben lényegében semmilyen különösebb biztonsági intézkedés nem védi.