A többmilliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a legnagyobb magyar sertésvágóhíd, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett – írja a 24.hu.

A Kecskeméti Törvényszéken Piero Pini, a kiskunfélegyházi vágóhíd tulajdonosa és 109 vádlott-társa ügye           Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben, amelyben a vád bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás, amit később a befolyással üzérkedés egészített ki.

A Kecskeméti Törvényszék arról tájékoztatta a portált, hogy október 12-i végzéssel szüntették meg a kényszerintézkedéseket. Ezt azzal indokolták, hogy 

a vádlottak lemondtak a tárgyaláson való jelenlét jogáról, ennélfogva a későbbiek során fő szabályként megjelenni nem kötelesek, emellett olaszországi elérhetőségüket is bejelentették.

Az idén februárban tartott előtárgyaláson az ügyész Piero Pininek, valamint fiának, Marcellónak 3 év 6 hónap fegyházbüntetés kért. A vádlottak nem fogadták el az ügyészség indítványát, és tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.