Csepel 3,5 milliárd forinthoz jut az Egészséges Budapest programban (EBP)

– mondta Németh Szilárd, a Fidesz választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár a XXI. kerületi Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál csütörtökön.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Hozzátette: a fejlesztések célja, hogy a csepeli betegellátás színvonala a megelőzés és a gyógyítás tekintetében egyaránt a legmagasabb színvonalú legyen.

Németh Szilárd emlékeztetett: 

az EBP-ben 65 milliárd forint áll rendelkezésre a 32 budapesti és Pest megyei rendelőintézet megújítására, ebből kap Csepel 3,5 milliárdot.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere elmondta: most 58 millió forint értékben szereztek be informatikai eszközöket – számítógépeket, laptopokat, monitorokat és nyomtatókat –, amelyekkel többek között a felnőtt- és a gyermekháziorvosi praxisok és a szakrendelő elavult eszközeit cserélik le.

Mint mondta, folyamatban van 326 millió forint értékben képalkotó diagnosztikai berendezések beszerzése is: hamarosan megérkezik a négy ultrahangkészülék, a digitális röntgen és digitális mammográf, valamint az egész test vizsgálatára alkalmas csontsűrűségmérő gép.

Borbély Lénárd szólt arról is, hogy 400 millió forintos fejlesztés eredményeként várhatóan 2021 novemberében megkezdődik az egynapos sebészet a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál, ahol sebészeti, fül-orr-gégészeti, ortopédiai, kézsebészeti és szemészeti műtéteket tudnak majd végezni.