Közélet

Újabb részletek derültek ki az Alec Baldwin okozta tragédiáról

A producerek egy jogász céget bíztak meg azzal, hogy készítsenek interjúkat a stáb tagjaival a tragédia kapcsán indított vizsgálatban, írja a CNBC. Kiderült az is, mi hangzott el a segélyhívón. 

A Rust című film producerei nyílt levelet intéztek a forgatáson dolgozókhoz, melyben együttműködésre kérik őket az ügyben.

„A hatóságokkal való együttműködés mellett a Jenner & Block jogi csapatát bíztuk meg az események kivizsgálásával. Hangsúlyoztuk, hogy bizalmasan kezeljék, kit hallgatnak meg és milyen következtetéseket vonnak le. Tudjuk, hogy nehéz lesz újra átélni ezt a tragédiát, de az önök részvétele fontos ahhoz, hogy mindannyian teljes mértékben megértsük, mi történt, ezért arra bátorítjuk önöket, hogy osszák meg velünk a nézőpontjukat” – áll a levélben. Arra is megkérték az összes stábtagot, hogy tartsák meg az üggyel kapcsolatos feljegyzéseket, dokumentumokat, e-maileket.

Fotó:  Angela Weiss / AFP

Az esettel kapcsolatban újabb részletek is kiderültek: a CNN azt írja, a lövést követően a segélyhívót egy forgatókönyv-felügyelő tárcsázta. A nő a következőképpen fogalmazta meg a diszpécsernek, mi történt:

„Két embert véletlenül lövés ért egy filmforgatáson használt kellékfegyverből. Azonnal segítségre van szükségünk. A rendezőt és az operatőrt érték a lövések” – mondta. A hívást fogadó diszpécser megkérdezte, éles töltény volt-e a pisztolyban.

Nem tudom megmondani. Két sérültünk van a forgatáson, egy lövés... Ott ültem, próbáltunk, és egyszer csak lövés dördült, én pedig kirohantam. Mind kirohantunk. Ők előre görnyedtek... az operatőr és a rendező is

– folytatta a hívó, majd elkezdett szidalmazni egy embert a fegyverbiztonsággal kapcsolatosan.

Még egy stábtag hívta a segélyvonalat, a férfit arról tájékoztatták, hogy a mentő már úton van és a diszpécser tanácsokat adott neki a vérzés megállítására. A hívó azt mondta, hogy a helyszínen tartózkodó orvos segít az ellátásban. A mentők érkezésük után elszállították a két sérültet, Halyna Hutchins operatőrt pedig a kórházba érkezést követően halottnak nyilvánították. A rendező Joel Sourza vállsebet kapott.

A rendőrség nem sokkal a mentők után érkezett meg. A feldúlt Alec Baldwin ekkor átöltözött civil ruhájába, és átadta véres jelmezét a hatóságoknak. A kellékfegyvert átadta a fegyvermesternek, aki kivette a töltényhüvelyt, és átadta a nyomozóknak, akik még két fegyvert, egy fegyverövet és töltényeket találtak.

A jegyzőkönyv szerint a nyomozók házkutatási parancsot kértek, hogy bizonyítékként több tárgyat, köztük lőfegyvereket és lőszereket, fényképezőgépeket, memóriakártyákat és számítógépeket foglalhassanak le.

Azt továbbra sem tudni, hogy mi volt a fegyverben, amellyel Baldwin lőtt.

A nyomozók megtudták, hogy a fegyvermester, Hannah Gutierrez három kellékfegyvert tett a kocsira, mielőtt Halls, a rendezőasszisztens felkapott egyet és átadta Baldwinnak azzal a felkiáltással, hogy nincsen töltve. Souza, a film rendezője azt mondta a nyomozóknak, hogy szerinte a fegyver töltetlen és biztonságos volt.

forgatás baleset Alec Baldwin fegyver
Kapcsolódó cikkek