A rendőrséget hívja és akár kábítószer-kereső kutyák alkalmazását is követeli a brit alsóház elnöke, Sir Lindsay Hoyle, miután megszaporodtak a pletykák, amelyek a képviselők drogfogyasztásáról szólnak – írja a Sky News.

A híresztelések szerint egy volt képviselő úgy fizette ki a dílerét, hogy parlamenti állást szerzett neki mint a stábjának a tagja. A Sunday Times szerint 

az egyik képviselő még ennél is tovább ment és maga terítette a drogokat, 

míg legalább egy parlamenti segítő kokainfogyasztás miatt vesztette el állását.

Fotó: Shutterstock

Sir Lindsay a Sky Newsnak elmondta, hogy a kokain és kannabisz fogyasztásáról szóló hírek aggasztók, és szeretné, ha a rendőrség prioritásként kezelné az ügyet. Kiemelte, hogy bár a droghasználat elleni küzdelemben a parlament széles körű támogatást nyújt azoknak, akik ezekkel a démonokkal küzdenek – és erősen ajánlja is ezen szolgáltatások igénybevételét az érintetteknek –, akik a törvényszegés és az intézmény tiszteletének rombolása mellett döntenek, azok súlyos szankciókra számíthatnak.

A kérdést tárgyalni fogja az alsóház üzemeltetéséért felelős bizottság is. A konzervatív Charles Walker szerint a rendőrkutyák használatának régi hagyománya van az országgyűlésben, melyek elsősorban robbanószereket keresnek, ám 

itt az ideje a kutyák feladatait kiszélesíteni és drogkereső ebeket is alkalmazni.

A The Sunday Times szerint a múlt hónapban erőteljes fűszag terjengett a Portcullis Space és a Parlament tér 1. közötti nyílt területen, miután az is kiderült, hogy az elmúlt év során két dílert és 13 fogyasztót vettek őrizetbe a törvényhozás közelében.

A parlament épületében vizsgált 12 WC-ből 11 esetében találtak kokainfogyasztásra utaló nyomokat, köztük olyanokban is, melyek csak a belépőkártyák birtokosai számára elérhetők.

A szennyezett mosdók között voltak a miniszterelnök, Boris Johnson és a belügyminiszter, Priti Patel irodájához közeli helyiségek is, de az ellenzéki árnyékkormány folyosóján található mozgássérült-WC is.