Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte keleten fordul elő vegyes csapadék, majd délután többfelé alakul ki zápor, amit hózáporok váltanak fel. Főleg a Dunántúlon lehet néhány centiméteres hó.

Európa középső, déli és délnyugati részén anticiklon hatására eseménytelen, jobbára napos, száraz idő van, ugyanakkor a szárazföld belső részein a völgyekben ködfoltok képződnek, amelyek néhol makacsnak bizonyulnak. Ez sokszor zúzmaraképződéssel, szitálással, ónos szitálással jár együtt. A Kárpát-medencében a magasnyomás derült időt okoz, azonban csütörtökre hidegfront érkezik, feltámad a szél, és vegyes halmazállapotú csapadék várható.

Fotó: Shutterstock

Hajnaltól északnyugat felől megérkezik a hidegfront felhőzete, több helyen elered az eső, de helyenként havas eső, északkeleten havazás valószínű. A front mögött szakadozottá válik (de így is sok marad) a felhőzet, és további záporeső, majd egyre inkább havaseső, zápor, hózápor valószínű. Északnyugaton még az ég is megdörrenhet.

A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, majd hajnaltól egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében olykor viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között valószínű, de a szélcsendes, fagyzugos részeken több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0 és +8 fok között várható.