Magyarországra invitálták Donald Trump volt amerikai elnököt, hogy részt vegyen a budapesti Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencián – írja a The Guardian

A CPAC az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor nagy seregszemléje. Tavaly szeptemberben Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója bejelentette, hogy 

Magyarországon szervezik meg a konferenciát, illetve azt is mondta, hogy a CPAC-n republikánus amerikai elnökök is többször felszólaltak már. 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A brit lap emlékeztet, hogy 

ha Trump részt vesz az agytröszt budapesti konferenciáján, akkor ez lesz a volt elnök első szereplése az Egyesült Államokon kívül, mióta elhagyta a Fehér Házat.

Ázsia, Dél-Amerika és Ausztrália is helyet adott már a Conservative Political Action Conference-re, azonban Magyarország március 25-én és 26-án első európai országként szervezi meg az eseményt.

Korábban a VG is megírta, hogy 

az egykori amerikai elnök teljes mértékű támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnököt a közelgő választás előtt.  

A két politikus már telefonon is egyeztetett egymással: Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez. Orbán megköszönte Trump politikai támogatását, és biztosította őt, hogy Magyarország a továbbiakban is jó szövetségese lesz az Amerikai Egyesült Államoknak.