A Los Angeles-i bíróság jóváhagyta mind a két kérvényt, így Musk gyereke hivatalosan nőnek számít, így a bíróság ennek megfelelően a névváltoztatást is engedélyezte a számára - írta meg az ABC News

A változtatást követően hivatalosan Vivian Jenna Wilson lett Musk gyerekének a neve.

13 August 2021, Brandenburg, Gr¸nheide: Elon Musk, Tesla CEO, stands in the foundry of the Tesla Gigafactory during a press event. The first vehicles are scheduled to roll off the production line in Gr¸nheide near Berlin from the end of 2021. The US company plans to build around 500,000 units of the compact Model 3 and Model Y series here each year. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

Fotó: PATRICK PLEUL / dpa Picture-Alliance via AFP

Wilson az anyja leánykori neve - erről a TMZ írt. Justine Wilson írónő kanadai származású és 2000 és 2008 között voltak házasok Elon Muskkal. Mind ezekkel együtt a névváltás nem csak egy formális lépés volt a részéről. Kijelentette, hogy a jövőben semmilyen formában nem kíván kapcsolatban lenni az apjával, ez pedig a rokoni kapcsolatra is kiterjed. Több mint valószínű, hogy a szakadás apa és gyermeke között abból fakad, hogy a milliárdos köztudottan az Egyesült Államok Republikánus Pártját támogatja.

Új születési anyakönyvi kivonatot kell kiállítani, ami tükrözi a fent leírt nemváltást

- olvasható a bírói jegyzőkönyvben. A névváltásról szóló papírokat április 18-án nyújtották be és kifogás nem érkezett ellene.

Már nem élek együtt és nem kívánok rokoni kapcsolatban lenni a biológiai apámmal semmilyen formában

- mondta el Vivian Jenna Wilson a bírósági meghallgatásán.

A gyereke hallani sem akar többé Elon Muskról, a nevét is megváltoztatná

Megtagadta apját fia, aki közölte, hogy mostantól nőként akar élni, ehhez minden szükséges iratot benyújtott a bírósághoz, és bízik a pozitív elbírálásban.