A Győri Járási Ügyészség vádat emelt az egykori győri énekes, jelenleg autókereskedéssel foglalkozó üzletember ellen, aki 

21 bűncselekményt követett el, és a sértetteknek összesen 322 928 213 forint kárt okozott

– olvasható az ügyészség oldalán

Fekete Dávid a vádirati tényállás szerint 2017 nyarától kezdődően járművek adásvételével követett el csalásokat és sikkasztásokat, kölcsönöket vett fel magánszemélyektől, illetőleg egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő személynek – értékesítette. Ezt követően is folytatta azonban autókkal kapcsolatos tevékenységét, kölcsönöket is vett fel.

2021.05.06. Győr Elrendelték Fekete Dávid letartóztatását. A közel százmilliós tartozást felhalmozó, sikkasztással és csalással gyanúsított egykori megasztárost bilincsben vezették csütörtök délután a Győri Járásbíróságra. Fotó: Móricz István (MO) A képen szereplő személyek nem járultak hozzá a fénykép készítéséhez és a megjelenéséhez. Bors
Fotó: Móricz István / Bors

A vádlott által okozott legkisebb kárösszeg egymillió, a legnagyobb pedig 73 millió forint volt. 

A letartóztatásban lévő elkövetővel szemben halmazati büntetésként 15 év szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság hozza meg. 

Az egykori énekes korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy óriási bajba keveredett, sok vállalkozót és magánembert csapott be, sokaknak óriási összegekkel, milliókkal tartozik. Többen feljelentést is tettek ellene. Korábban a Tények Plusz riportjában megszólaltak a férfi károsultjai, akik állították, hogy Fekete Dávid cégeket, magánembereket is megkárosított.