Folytatódnak a harcok Ukrajnában, a beszámolók szerint orosz rakéták csapódtak be Mikolajiv és Dnyipro térségében, az ukrán erők pedig határ menti orosz falvakat lőttek – írja a The Kyiv Independent.

Pedestrians walk past the tail section of a rocket which is embedded in the ground, in Kramatorsk on July 4, 2022, the day after a Russian rocket attack. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Fotó: Genya Savilov / AFP

Ágyúzásról számolt be a kurszki régió kormányzója. Roman Sztarovoit elmondta, hogy Ukrajna július 5-én kora reggel tüzérségi tűz alá vette az ukrán határhoz közeli orosz falvakat. Állítása szerint a határtól kevesebb mint tíz kilométerre lévő Markovo és Tetkino falvak voltak a célpontok.

Eközben kedd reggel orosz rakéták csapódtak be Mikolajiv kikötővárosban.

Oleksandr Sienkevych, a város polgármestere elmondta, a mentők és az orvosok már a helyszínen dolgoznak. Áldozatokról egyelőre nincs információ.

A híradások szerint orosz rakéták robbantak Dnyipro térségében is. Valentin Reznyicsenko, a keleti országrészben lévő Dnyipropetrovszk megye katonai adminisztrációjának vezetője azt mondta, hét rakétát lőttek ki rájuk, amelyből hatot az ukrán fegyveres erők megsemmisítettek, egy pedig Pokrovszk városának egy lakónegyedében csapódott be, megrongálva néhány házat. Áldozatokról nem érkezett jelentés.