Pafféri Zoltán, a MÁV–Volán csoport elnök-vezérigazgatója 2022. július 4-ével Kruchina Vincét nevezte ki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójává – olvasható a csoport oldalán.

Kruchina Vince 2012-ben csatlakozott az elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséért felelős minisztériumi projektcsapathoz, majd 2017 és 2022 között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) vezérigazgató-helyetteseként a társaság kiemelt belföldi és nemzetközi projektjeinek végrehajtását koordinálta. 2014 óta az MVM ERBE Zrt. felügyelőbizottságának is tagja.

A Volánbusz Zrt. új vezetőjének legfőbb feladata a vállalati integrációs folyamatok eredményes továbbvitele, egyúttal a több mint 18 ezer főt foglalkoztató társaság versenyképes üzemeltetése
Fotó: mavcsoport.hu

A Volánbusz Zrt. új vezetőjének legfőbb feladata a vállalati integrációs folyamatok eredményes továbbvitele, egyúttal a több mint 18 ezer főt foglalkoztató társaság versenyképes üzemeltetése. 

2022. június 15. és július 4. között a megbízott vezérigazgatói feladatokat dr. Bói Loránd látta el, aki a továbbiakban visszatér általános vezérigazgató-helyettesi tevékenységéhez.