Nagyjából 700 millió forintot érhet Oszter Sándor egykori diósjenői villája az ingatlanszakértők véleménye szerint. Jó néhány extra, többek között egy többhektáros erdő, egy halastó, gazdasági épületek, cselédház, valamint egy vadászkastély található a birtokon – írta meg az Origo.

20200309 DiósjenőFotó: Móricz István (MO)Borsképen: Oszter Sándor otthonában 20200309 Diósjenő
Fotó: Móricz István (MO)
Bors
képen: Oszter Sándor otthonában
Fotó: Móricz István / Bors

Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella a Facebook-oldalán tette közzé egy posztban, hogy megválik a birtoktól. 

Várom az érdeklődőket 

– olvasható a posztban. A Bors megkereste a hírrel kapcsolatban, Failoni Donatella pedig megerősítette a döntést. 

Igen, eladjuk a házat, mert rájöttünk, hogy nincs értelme fenntartani. Rengetegbe kerül a fűtése is, pláne most, hiszen gázkazánunk van

– mondta a zongoraművész. Édesanyja döntését lánya, Oszter Alexandra is megerősítette, illetve hozzátette, hogy anyja sokat gondolkozott ezen a döntésen.

20200309 DiósjenőFotó: Móricz István (MO)Borsképen: Failoni Donatella Oszter Sándor otthona 20200309 Diósjenő
Fotó: Móricz István (MO)
Bors
képen: Failoni Donatella Oszter Sándor otthona
Fotó: Móricz István / Bors

Az Origo azt írja, hogy Oszter özvegye több mint valószínű, hogy a család balatoni házába költözik, ahol eddig is sok időt töltött.

A birtok eladását korábban Oszter Sándor is megpróbálta. 2010-ben 750 millió forintos áron hirdették meg, ám mégsem váltak meg tőle. Azt nem tudni, hogy a család gondolta-e meg magát, vagy nem érkezett ajánlat a birtokra. A villa két és fél hektáron terül el, a épületegyütteshez tartozik egy medence és egy állattelep is. A ház minden lakóhelyiségével együtt 500 négyzetméter alapterületű.