Közélet

Oroszország blokkolja a SoundCloudot a „hamis információk” terjesztésére hivatkozva

Oroszország az információáramlás ellenőrzéséért küzd a nagy technológiai vállalatokkal. Miután február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, lelassította a Twitter szolgáltatását, és betiltotta a Meta FB.O Facebook és Instagram szolgáltatásait.

Oroszország korlátozta a SoundCloud zenei streamingalkalmazáshoz való hozzáférést, miután álláspontja szerint az hamis információkat terjeszt a Moszkva által különleges katonai műveletnek nevezett ukrajnai háborúról – jelentette vasárnap az Interfax hírügynökség a Roszkomnadzor (RKN) kommunikációs felügyelő szervre hivatkozva.

Simferopol,,Russia,-,June,22,,2014:,Soundcloud,Online-platform,And,Site
Fotó: Shutterstock

A Reuters által közölt jelentés szerint Oroszország az információáramlás ellenőrzéséért küzd a nagy technológiai vállalatokkal. Miután február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, lelassította a Twitter szolgáltatását és betiltotta a Meta FB.O Facebook és Instagram szolgáltatásait.

„A Roszkomnadzor korlátozta a SoundCloud szolgáltatáshoz való hozzáférést az Ukrajna területén zajló különleges katonai művelet jellegére vonatkozó hamis információkat tartalmazó anyagok elhelyezésével összefüggésben” – közölte az Interfax az RKN-re hivatkozva.

Mint írták, a szolgáltatáshoz való hozzáférést az orosz főügyészség utasítására blokkolták, hozzátéve, hogy a szóban forgó információk a különleges hadművelet formájára és hadviselési módszereire vonatkoztak, beleértve „a civilek elleni támadásokat, a polgári infrastruktúrára mért csapásokat, az orosz katonák által okozott számos polgári áldozatról”.

 

orosz ukrán háború SoundCloud
Kapcsolódó cikkek