Alex Jones, az ismert összeesküvéselmélet-hívő szerdán közölte, hogy kevesebb mint 12 milliót tud kifizetni abból az 1,5 milliárd dollárból, amellyel a Sandy Hook Általános Iskolában történt lövöldözés áldozatai családjainak tartozik, de azonnal megkérdőjelezték a kijelentéseinek pontosságát – írja a Reuters.

Alex Jones
Fotó: Olivier Douliery / AFP

Az első csődtárgyalásán a férfi ügyvédje azt mondta, hogy ügyfele meg akar egyezni az iskolai lövöldözés áldozatainak hozzátartozóival. A családok képviselője szerint azonban Jones évekig hazudott a lövöldözésről, és eltitkolta az InfoWars és a Free Speech Systems cégeiről szóló információkat. Az ügyvéd megkérdőjelezte azt is, hogy Jones teljes mértékben nyilvánosságra hozta-e a pénzügyeit. 

Az interneten hírhedtté vált Alex Jones nemrég az Infowars nevű oldalán közölte, hogy a csődvédelmi keresetben egy- és tízmilliárd dollár közötti tartozást, illetve egy- és tízmillió dollár közötti vagyont halmozott fel. A műsorvezető szerint a csődeljárás bizonyítja majd, hogy tönkrement, és arra kérte hallgatóit, küldjenek neki anyagi támogatást. 

Az InfoWars internetes műsor házigazdáját először

965 millió dollárnyi (több mint 438 milliárd forint) kártérítésre, majd további 473 millió dollár (191 milliárd forint) kifizetésére kötelezte a bíróság nyolc panaszos részére

– akik elvesztették gyermeküket a Sandy Hook Általános Iskolában történt lövöldözésben –, mert azt állította, hogy az áldozatok színészek voltak, és a fegyverkorlátozás kikényszerítése miatt rendezték meg a mészárlást.