Gázrobbanás történt egy ötszintes lakótelepi sorház egyik épületében a nyugat-szibériai, Hanti- és Manysiföldön fekvő Nyizsnyevartovszk központjában vasárnap este, hat ember meghalt – közölték a helyi hatóságok. 

A beszámoló szerint még mindig lehetnek emberek a romok alatt. Natalja Komarova regionális vezető a Rosszija 24 tévécsatornán azt mondta, hogy hét ember hollétéről nem sikerült megbizonyosodni; a romok alatt lehetnek. Hozzátette, hogy a törmelékek eltávolítása nélkül nem lehet megállapítani, hogy ezek az emberek életben vannak-e.

A médiában közölt fényképek, valamint a tájékoztatás szerint a detonáció következtében az épület megroggyant, a ház első, második és harmadik szintjének födéme megroppant.

Fennáll további omlások veszélye. A városvezetés arról számolt be, hogy 13 embert ideiglenes szálláson, további kilencet pedig rehabilitációs központban helyeztek el. A kiadott közlemény szerint szállodában is foglaltak szobákat a sérültek számára.

Oroszországban viszonylag gyakoriak a hasonló balesetek, mivel az infrastruktúra nagy része még a szovjet időkből származik, és a biztonsági intézkedéseket elhanyagolják.