Az oktatásügyért tartottak demonstrációt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) budapesti székháza előtt péntek este tanárok, diákok szülők és a velük szimpatizálók az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom szervezésében. 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A tüntetők azt kifogásolták, hogy szerintük a közmédia nem tájékoztatja a magyar lakosságot az oktatás valódi helyzetéről, és nem mondhatják el a köztelevízióban az álláspontjukat az oktatásügyért demonstrálók. A többi között a szónokok felszólítására 

a tüntetők egy percre befogták a szájukat, így mutatva, hogy a közmédia szerintük miként hallgatja el a követeléseiket. A Kunigunda útján felállított színpadon kalapáccsal szétvertek egy televíziókészüléket. 

A tüntetés a Flórián téren kezdődött, onnan vonultak a demonstrálók az MTVA épülete elé. Az egyik demonstráló egy molinón Haynauhoz, az 1848–49-es szabadságharc utáni megtorlások elrendelőjhez hasonlította az oktatást felügyelő belügyminisztert. „Haynau 13 honvédtiszt, Pintér 13 tanár” – szerepelt a polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanárok számára utalva a táblán. 

A menetben részt vevők fáklyákat gyújtottak, és Pintér Sándor belügyminiszter lemondását követelték. A tüntetők nemzeti színű, európai uniós, valamint a pedagógusokért tartott tüntetések jelképévé vált kockásing-mintás és körbezárt felkiáltójelet ábrázoló zászlókat lobogtattak. Feltűnt a tömegben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, a Pedagógusok Szakszervezetének és a Tanítanék Mozgalomnak a lobogója is.