Közélet

Moldovában is becsapódott egy rakéta

Moldovában is a háborúból áttévedt rakéta csapódott be az ukrán határ közelében. Ezúttal nincsenek áldozatok, mint három hete Lengyelországban. A környéket lezárták, a robbanószer-specialisták a helyszínen vannak.

Rakétát fedeztek fel a határőrök a 7300 lakosú észak-moldovai Briceni város közelében egy gyümölcsösben hétfőn – jelentette az Ukrajnával és Romániával szomszédos ország belügyminisztériuma egy Facebook-posztban.

Flag of Moldova
Fotó: Manuel Augusto Moreno / Getty Images

A határőrség fokozott erőfeszítéssel járőrözik Briceni és a szintén határ közeli Oknytsia környékén a hétfői újabb orosz rakétatámadások után, így bukkantak rá a rakétára. 

A rendőrség és a határőrség lezárta a területet, ahol a rakétát felfedezték, és a robbanószer-specialisták a helyszínt vizsgálják.  

Michael A. Horowitz biztonsági szakértő szerint a maradványokból arra lehet következtetni, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta részei lehetnek.

Három héttel ezelőtt Kelet-Lengyelországban csapódott be egy rakéta, két embert megölve, utólag azt valószínűsítették, hogy az ukrán légvédelemé volt a lövedék. A becsapódás után vörösen izzottak a diplomáciai vonalak, hiszen nem lehetett azonnal tudni, hogy pontosan mi történt. 

Nagy különbség azonban, hogy Moldovával ellentétben Lengyelország a NATO tagja.

 

 

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek