Közélet

Tartós áramszünetre készül Kárpátalja

Az ukrán energiatermelést célzó orosz támadások hatása a frontvonalaktól távol is érezhető. Ezért is számítanak a hasonló, polgári célpontok elleni akciók háborús bűncselekménynek.

Az ukrán energia infrastruktúrát célzó orosz terrorbombázások Kárpátalját is erőteljesen érintik, így az sem meglepő, hogy a Zakarpattyaoblenergo megyei áramszolgáltató sajtószolgálata tájékoztatást tett közzé a leállási ütemterv alkalmazásával kapcsolatban.

Ukraine Works To Restore Electricity Infrastructure In Kherson
Fotó: Chris McGrath / Getty Images

„Kedves fogyasztók! Ukrajna energetikai létesítményei ellen folytatott rakétatámadások következményei miatt az Ukrenergo állami energiaszolgáltató a maximális terhelés fedezéséhez szükséges teljesítmény 56 százalékos határát állapította meg Kárpátalján. Emiatt december 6-án az áramkimaradások 4 órás időintervallumban meghatározott mértéke nem kivitelezhető, ahogy azt a kidolgozott ütemterv is előirányozta volna. Ennek megfelelően a lekapcsolási időszakok hosszabbak, az aktiválási időszakok pedig rövidebbek lehetnek” – olvasható a közleményben.

A Kárpáti Igaz Szó szerint így a megyei áramszolgáltató arra kéri a fogyasztókat, kezeljék megértéssel a kialakult helyzetet, hiszen hasonló állapotok uralkodnak Ukrajna egész területén.

Amint változik a helyzet, és lehetőség nyílik az ütemtervek betartására, a Zakarpattyaoblenergo mindent megtesz annak végrehajtásáért

– áll a bejegyzésben.

 

orosz-ukrán háború terrorbombázás Kárpátalja áramszünet
Kapcsolódó cikkek